Til forsiden Vesterålskraft AS
ekstremværet

Ekstremværet – vær forberedt på strømbrudd 

Torsdag 1. februar er ekstremværet Ingunn meldt å treffe Vesterålen.
Kombinasjonen av svært kraftig vind og snø/sludd vil skape utfordringer for strømnettet.

Vestall er forberedt på ekstremværet

Vi har forberedt oss på situasjonen og er klare til å sette beredskapsorganisasjon på kort varsel. 

Hvis strømmen går, kan kundene våre være trygge på at vi gjør alt vi kan for å rette feilen så snart som mulig. Sikkerheten til våre mannskaper kommer aller først. Med ekstremværet som er meldt, kan feilretting bli forsinket fordi det blir uforsvarlig å sende montørene våre ut på feilretting. 

Ved strømbrudd setter vi stor pris på tips fra publikum om f.eks. tråd på bakken, knekte stolper, gnistregn, branntilløp, trefall og lignende observasjoner. Vi på vår side skal gjøre vårt beste for å informere om status i strømnettet, men oppfordrer samtidig til tålmodighet hvis det skulle oppstå mange og/eller store feilsituasjoner samtidig. 

Slik forbereder du deg på strømbrudd 

  • Nødstrøm: Er du helt avhengig av strøm pga. helse eller annet, må du sørge for å ha reservestrømforsyning. Med et nødaggregat er du sikret strøm til de tingene du ikke klarer deg uten.  
  • Oppvarming: Har du peis eller en parafinovn; sørg for nok ved og ekstra parafin. Har du ikke vedovn, anbefaler vi at du anskaffer for eksempel en gassovn og en ekstra gassflaske.  
  • Mat og vann: Sørg for å ha et tilstrekkelig lager av hermetikk og tørrvarer, og en viss mengde rent vann. 
  • Lading: Sørg for å fullade alt utstyr som trenger lading, som mobil, nettbrett, pc og elbil.  
  • Lys: Sørg for å ha reserve-lyskilder som hodelykter, lommelykt, stearinlys, oljelampe og lignende. 
  • Radio: Har du radio som går på batteri? Sørg for å ha ekstra batterier liggende. 
  • Ta vare på hverandre: Tenk også på dine naboer og særlig eldre som bor alene. Sjekk om de har det varmt og ellers har det de trenger. 

På https://www.vestall.no/strombrudd/  finner du også tips om hvordan du bør forholde deg hvis strømmen blir lenge borte. 

Hold avstand til strømlinjer 

Ekstremværet Ingunn medfører det at det blir stor fare for ising på strømnettet.  

Både linjer og stolper kan falle ned ved kraftig ising. Hold avstand til strømkabler som ligger på bakken – de kan være livsfarlige å være i nærheten. Vi ber deg ringe oss så raskt som mulig på tlf. 76 11 25 10 hvis du oppdager strømnett som har falt ned.