Verdensdagen for psykisk helse – #Gi8minutter

Verdensdagen

Markering av Verdensdagen for psykisk helse, her med:
Annabell Stefanussen og Anita White Olsen – Kvalitet og OU-leder

Visste du at..

Ca. 20% av de psykiske plagene i den norske arbeiderbefolkninga skyldes organisatoriske og psykososiale faktorer i arbeidsmiljøet i følge forskning STAMI (statens arbeidsmiljøinstitutt) har gjort.

Ved å sette den psykiske helsa i førersetet blir vi en bedre arbeidsplass

– Som et forarbeid mot Verdensdagen for psykisk helse satte vi sammen en intern arbeidsgruppe som bestod av HR,HMS, leder for AMU, markedsavdelingen i konsernet samt de tillitsvalgte i bedriften hvor målet var å gjøre noe mer rundt årets tema som er #gi8minutter.

 

Resultatet ble blant annet et årshjul for sosiale aktiviteter gjennom vår bedriftsklubb, hvor vi inviterer alle ansatte med på forskjellige aktiviteter, noen bare for ansatte men også aktiviteter hvor man kan ta med hele familien. 

– Som et ledd i vårt arbeid med HMS-løftet og markeringen av Verdensdagen for psykisk helse har vi leid inn Annabell Stefanussen som skal holde en workshop for alle våre ansatte, om kommunikasjon og relasjonsforståelse i hjemmet og på arbeidsplassen, forteller Anita videre.

Vi har også tatt kontakt med Sortland Byforening og bedriftshelsetjenesten Univi og fremmet et ønske om å danne et nettverk med andre bedrifter om å sette psykisk helse på dagsordenen.
Her jobber vi med et nytt konsept som skal sette viktigheten av den psykiske helsa på arbeidsplassen på timeplanen til næringslivet i Sortland sier markedsansvarlig, Ivan Josefsen.

Representanter fra Vesterålskraft, Sortland Byforening og BHT Univi.

Om Annabell

Annabell Stefanussen er oppvokst i Bardufoss, utdannet Gestaltterapeut og jobber daglig med konseptet “Fredsarbeid i heimen.”

Fredsarbeid i heimen er et resultat av hennes tidligere erfaringer både i hjemmet og i arbeidslivet, hvor hun så at uheldige handlingsmønstre og gjentagende handlinger førte til dårlig miljø og dårlig kommunikasjon. 

For Annabell ble det et vendepunktet når hun innså at det eneste hun kan endre, er seg selv og måten man kommuniserer på – og med det var konseptet Fredsarbeid i heimen blitt til.

Gjennom mange år i arbeidslivet oppdaget Annabell en sammenheng mellom kommunikasjon og relasjonsbygging og sykefravær i bedrifter. Gjennom å kurse ledere og ansatte i bedriften i hvordan å bedre kommunisere, bygge relasjoner og være mer tydelig, så går sykefraværet ned. 
En bi-effekt av dette var at de også tok med seg de verktøyene de lærte hjem og kunne fortelle om en betydelig endring i kommunikasjonen hjemme også. 

Verdensdagens psykevettregler

Verdensdagen for psykisk helse

"Vil du ha rett eller vil du være lykkelig?"
- Annabell Stefanussen

Foto: www.annabellstefanussen.no

Forandring krever mot og samarbeid

Gjennom å lære seg selv bedre å kjenne, kjenne sine ansatte samt tydeliggjøre de forskjellige rollene man kan ha i en bedrift skaper man en “takhøyde” hvor ansatte både kan og vil bidra, tørre å være kritisk men samtidig være konstruktiv.

Verktøy som tydelighet, god kommunikasjon, gode verdier og tankesett og ikke minst det å lære å se sine egne utfordringer og begrensninger som person, ansatt eller leder er gode verktøy som vi tar med oss videre i vår arbeidshverdag sier markedsansvarlig i Vesterålskraft,
Ivan Josefsen.

Visste du at:

  • 22% av norske arbeidstakere sliter med bl.a angst, nedstemthet og depresjon i følge en undersøkelse STAMI gjennomførte i 2019.
  • En av tre under 44år sier de opplever lite mening i livet og rapporterer om generelt dårlig livskvalitet.
  • En av fem opplever at de ikke har noen å vende seg til når de går gjennom vanskelige situasjoner.

Verdensdagen kommer med 6 gode tips for å ha gode (arbeids)dager

Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagens kampanjefilm.

Vi trenger å snakke mer sammen.
#gi8minutter